Böcker

Kommentar

Grafisk formgivning och illustration av bokomslag till en unik pocketsamling med verk av de 14 kvinnor som har mottagit Nobelpriset i litteratur genom historien.

Ett gränsöverskridande projekt initierat av åtta svenska förlag till följd av att inget nobelpris delades ut hösten 2018. Albert Bonniers förlag, Norstedts, Wahlström & Widstrand, Forum, Ersatz, Atlas, Ellerströms och Modernista.

En av 25 utvalda vinnare i Svensk Bokkonst 2018. Guldvinnare i Svenska Designpriset 2019.

Foto: Elin Michaelsdotter.

2018

Kund

Mirando Bok

Kommentar

"När Manda följer med sin farfar Martin till ett stort, gammalt hus som han fått i uppdrag att sälja, börjar märkliga saker hända. Hon dras in i en kuslig berättelse. Minnen från det förflutna, ensamhet och längtan luckrar upp gränserna mellan de levande och de döda. Kattvinden är en mångbottnad bildroman berättad i både spännande text och långa, filmiska bildsekvenser."

Mottagare av Elsa Beskow-plaketten. Recension i DN. En av 25 utvalda vinnare i Svensk Bokkonst 2018.

2018

Kund

Mirando Bok

Kommentar

"Nästan varje dag går 10-årige Adrian till skolan med en klump av oro i magen. Där känner han sig ensam och annorlunda. Och i klassrummet, då läraren ber Adrian läsa högt inför de andra barnen, känns det som om tiden stannar … För att stå ut drömmer Adrian sig långt bort. I fantasin uppträder han på cirkus och klarar vilka akrobatiska luftkonster som helst. Publiken applåderar!

Men det är först när Adrian möter den jättelika varghunden Hejdi, som allt börjar förändras på riktigt. En dag finns hon bara där, följer honom skugglikt på väg hem, efter ännu en svår dag i skolan."

Översatt till spanska, koreanska och engelska.

2015