Bildberättande

Kund

Mirando Bok

Kommentar

Då skymningen faller över skogen vaknar räven och ger sig uti natten. En kittlande färd börjar:

Svansen är röd och natten är lång – räven och natten är fulla av språng, natten och räven är fulla av smyg … Räven är slug och aldrig blyg, full av smyg och språng och spring, rädd för nästan ingenting …Hela natten, tills det gryr varar rävens räventyr!

Följ med på ett bilderboksäventyr fyllt av listiga rävrimoch drömlika landskap!

Text av Malte Persson.

2022

Kund

Mirando Bok

Kommentar

"När Manda följer med sin farfar Martin till ett stort, gammalt hus som han fått i uppdrag att sälja, börjar märkliga saker hända. Hon dras in i en kuslig berättelse. Minnen från det förflutna, ensamhet och längtan luckrar upp gränserna mellan de levande och de döda. Kattvinden är en mångbottnad bildroman berättad i både spännande text och långa, filmiska bildsekvenser."

Vinnare av Elsa Beskow-plaketten. Recension i DN. En av 25 utvalda vinnare i Svensk Bokkonst 2018.

2018

Kund

Mirando Bok

Kommentar

"Nästan varje dag går 10-årige Adrian till skolan med en klump av oro i magen. Där känner han sig ensam och annorlunda. Och i klassrummet, då läraren ber Adrian läsa högt inför de andra barnen, känns det som om tiden stannar … För att stå ut drömmer Adrian sig långt bort. I fantasin uppträder han på cirkus och klarar vilka akrobatiska luftkonster som helst. Publiken applåderar!

Men det är först när Adrian möter den jättelika varghunden Hejdi, som allt börjar förändras på riktigt. En dag finns hon bara där, följer honom skugglikt på väg hem, efter ännu en svår dag i skolan."

Översatt till spanska, koreanska och engelska.

2015