Böcker

Kommentar

Grafisk formgivning och illustration av bokomslag till en unik pocketsamling med verk av de 14 kvinnor som har mottagit Nobelpriset i litteratur genom historien.

Ett gränsöverskridande projekt initierat av åtta svenska förlag till följd av att inget nobelpris delades ut hösten 2018. Albert Bonniers förlag, Norstedts, Wahlström & Widstrand, Forum, Ersatz, Atlas, Ellerströms och Modernista.

En av 25 utvalda vinnare i Svensk Bokkonst 2018. Guldvinnare i Svenska Designpriset 2019.

Foto: Elin Michaelsdotter.

2018

Kund

Mirando Bok

Kommentar

"När Manda följer med sin farfar Martin till ett stort, gammalt hus som han fått i uppdrag att sälja, börjar märkliga saker hända. Hon dras in i en kuslig berättelse. Minnen från det förflutna, ensamhet och längtan luckrar upp gränserna mellan de levande och de döda. Kattvinden är en mångbottnad bildroman berättad i både spännande text och långa, filmiska bildsekvenser."

Mottagare av Elsa Beskow-plaketten. Recension i DN. En av 25 utvalda vinnare i Svensk Bokkonst 2018.

2018

Kund

Appell Förlag

Kommentar

Persilja och gräslök knippas ger en inblick i förra sekelskiftets trädgårdsodling och -skötsel samt tidens nya utbildningar och framgångsrika handelsträdgårdar. Vi får ta del av trädgårdsmästare Karl Alarik Grönholms (1883–1918) egna dagböcker, vaxduksböcker med uppgifter om växtskydd och recept samt en egenhändigt sammanställd pomologi. I dessa noteringar anger trädgårdsmästaren i detalj vilka växter han hanterar och vilket arbete dagarna ägnas åt.

Grafisk formgivning och illustration till omslag och inlaga.

2021